Terugblik conferentie 9 oktober "Opleiden en onderzoek in de school 2019"

Nov 22, 2019 door J.O. Wijnands

Op 9 oktober organiseerde de Academische Opleidingsschool Het Utrechts Model de conferentie over Opleiden en Onderzoek in de school. Het thema was: “Hoe maak je het leren zichtbaar?”.

Nagenieten? 

Klik hier voor de Video sfeerimpressie AOS-conferentie 9 oktober 2019.

Presentaties

12 scholen hebben interessante presentaties gegeven over de uitkomsten van praktijkgericht onderzoek binnen hun school. Een greep uit de onderzoeksonderwerpen: Invloed autonomie op motivatie havo-4-leerlingen bij lessen, De voorspellende waarde van cijfers, formatief evalueren. Posters van het onderzoek zijn beschikbaar.

AOS Onderwijstalentprijs 2019

Er werd een video vertoond van 7 studenten die genomineerd waren voor de AOS Onderwijstalentprijs 2019. De video laat zien met welke producten / onderzoeken de trotse studenten door de scholen zijn voorgedragen voor deze prijs.

Begeleiding Startende Leraren

 Alle AOS-scholen hebben het certificaat ontvangen ter afsluiting van het project “begeleiding startende leraren” (BSL). Klik hier om de uitreiking terug te zien.

Keynote

Rene Kneyber heeft ons op een prikkelende wijze meegenomen in de vraag hoe je als school een effectief toetsbeleid kan vormgeven. PowerPoint is beschikbaar.  Om de keynote terug te zien, klikt u hier.

Workshops

11 experts afkomstig van de lectoraten en de AOS-scholen hebben boeiende workshops verzorgd. Een greep uit de thema’s: “verdiepend leren op de werkplek”, “vraagarticulatie en doorwerking van onderzoek in de school”, “muzisch perspectief op docentschap”, “ludodidactiek”, “hoe maak je leren zichtbaar in een flipped classroom?”, “Formatief handelen, functioneel toetsen en het langetermijnleren”. Aantal PowerPoints is beschikbaar.

Nalezen?

De materialen van de conferentie (programma, onderzoekposters, foto’s, PowerPoints, video’s) vindt u hier.